Samsung Dex maakt werken op je laptop overbodig.

samsung-dex
Van fotoalbums maken tot jouw agenda checken: we doen tegenwoordig bijna alles met onze smartphone.  Zoveel dat je eigenlijk geen laptop of desktop meer nodig hebt. Jouw telefoon kán namelijk jouw desktop zijn.

Met de DeX Station krijg je dit voor elkaar. Dit docking station is speciaal ontworpen om nog productiever om te gaan met jouw smartphone. Het enige wat je hoeft te doen is jouw Samsung Galaxy S8 plaatsen in de DeX, die dichtbij een monitor is geplaatst. Je zult zien: jouw telefoon past perfect in het docking station.

Als je dit gedaan hebt en de DeX via een HDMI-kabel verbonden is met een monitor, zie je het scherm van je telefoon in een speciale desktopmodus in Full HD op het grote scherm. Het is nu tijd om jouw smartphone te gebruiken als desktop.

Fijner werken

Aan het gebruiken van de DeX zitten een hoop voordelen. Zo hebben je apps een ruimere vormgeving en kun je handig een toetsenbord en muis gebruiken, voor bijvoorbeeld het versturen van e-mails of het werken aan een verslag. Ook andere Android apps werken zoals je gewend bent, maar dan net even wat makkelijker.

Moet je plotseling toch weer gaan, en wil je verder werken op je smartphone? Geen probleem. Je kunt jouw Samsung Galaxy S8 weer uit het docking station halen en onderweg verder gaan met het werk waar je was gebleven.

Kortom: met de DeX werk je eenvoudiger, sneller en slimmer. Lees hieronder verder.

Hierdoor wordt werken op je laptop overbodig

Welke aansluitingen heeft de Samsung DeX?

De Samsung DeX docking station hebben een aantal handige uitgangen meegekregen. Voor de stroomvoorziening is er een USB-C-poort, dit is dezelfde aansluiting als van de huidige S8 of S8 plus, maar voor het gebruiksgemak wordt een extra exemplaar mee bij het DeX station meegeleverd. Daarnaast tref je de HDMI-poort aan waarmee je jouw content in haarscherpe Full HD-kwaliteit op je tv of monitor krijgt. Ook heeft de Samsung DeX nog twee USB 2.0-aansluitingen waaraan je jouw toetsenbord en muis kunt aansluiten. Draadloos koppelen via een Bluetooth-verbinding behoort ook tot de mogelijkheden. Via de ethernetpoort kun je jouw internetkabel aansluiten. Desgewenst kun je uiteraard ook van wifi gebruikmaken.

De Samsung DeX Station ondersteunt Adaptive Fast Charging. Hierdoor laadt de S8 razendsnel op, tot wel 75% sneller dan met een standaardlader. Voor de nodige verkoeling is de Samsung DeX voorzien van een ingebouwde ventilator. Zo hoef je niet bang te zijn dat je telefoon het tijdens zijn desktopwerk te heet krijgt.

Al met al is de Samsung DeX naar onze onbescheiden mening een ideaal accessoire voor op kantoor of als handig hulpje bij je studie.

Voordelen Samsung DeX

De voordelen van Samsung DeX zijn duidelijk: je tovert je smartphone direct om in een desktop-pc. Je hebt eigenlijk niks meer nodig, behalve jouw Galaxy S8 en de Samsung DeX. De hard- en software van jouw mobiele telefoon zijn zo krachtig dat je er zware toepassingen als grote tekstdocumenten, presentaties en grote afbeeldingen mee kunt openen en bewerken, terwijl je ook berichten kunt blijven ontvangen en versturen met je telefoon. En ja, je kunt ook gewoon bellen terwijl je Samsung DeX in z’n dock zit.

Maar om alle voordelen van Samsung DeX te ontdekken, is het natuurlijk altijd beter om het zelf te ervaren. Samsung Business Center helpt u hier graag mee verder.

ADVIES

Is uw bedrijf al klaar voor de werkplek van de toekomst? Neem contact op met onze experts en ontdek de mogelijkheden.
MAAK EEN AFSPRAAK